Câu hỏi trắc nghiệm thi GVG THCS năm 2007- 2008 môn Tiếng Anh

Câu hỏi trắc nghiệm thi GVG THCS năm 2007- 2008 môn Tiếng Anh

1. Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

 A. oranges B. figures C. classes D. watches

2. Choose a word in each line that has different stress pattern.

 A. favorite B. government C. influence D. identify

3. Read each of the following lists of four words and choose one word that does not belong in each list.

 A. planet B. star C. coast D. moon

4. Choose the best answer to complete each of the following sentence.

If a bomb goes off, it . .

A. explodes B. fails C. strikes D. misses its object

5. Choose the best answer to complete each of the following sentence.

 The party, at . I was the guest honor, was extremely enjoyable.

 A. which B. that C. who D. where

6. Choose the best answer to complete each of the following sentence.

 My sister is very . of spiders.

 A. terror B. terrify C. terrified D. terrifying

7. Choose the best answer to complete each of the following sentence.

 I wish you . leave now. Can’t you stay a bit longer?

 A. don’t have to B. didn’t have to C. won’t have to D. hadn’t to

 

doc 5 trang Người đăng duyphuonghn Ngày đăng 07/08/2021 Lượt xem 203Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Câu hỏi trắc nghiệm thi GVG THCS năm 2007- 2008 môn Tiếng Anh", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Câu hỏi trắc nghiệm thi GVG THCS năm 2007- 2008
Môn: Tiếng Anh
1. Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.
 A. oranges	B. figures	C. classes	D. watches
2. Choose a word in each line that has different stress pattern.
 A. favorite	B. government	C. influence	D. identify	
3. Read each of the following lists of four words and choose one word that does not belong in each list.
 A. planet	B. star	C. coast	D. moon
4. Choose the best answer to complete each of the following sentence.
If a bomb goes off, it ....................... .
A. explodes	B. fails	C. strikes	 D. misses its object
5. Choose the best answer to complete each of the following sentence.
 The party, at ................. I was the guest honor, was extremely enjoyable.
 A. which	B. that	C. who	D. where
6. Choose the best answer to complete each of the following sentence.
 My sister is very .................... of spiders.
 A. terror	B. terrify	C. terrified	D. terrifying
7. Choose the best answer to complete each of the following sentence.
 I wish you ..................... leave now. Can’t you stay a bit longer?
 A. don’t have to	B. didn’t have to	C. won’t have to	D. hadn’t to
8. Choose the best answer to complete each of the following sentence.
 The chameleon is a very strange ....................... .
 A. creation	B. creator	C. creature	D. creative
9. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C or D)
I suggested that you writing to them to accept their offer.
 A B C D
10. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C or D)
 Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he?
 A B C D
11. Read the passage below and choose one correct answer for each question
Atlantic college
Last week I went to visit Atlantic College, an excellent private college in Wales. Unusually, it gives young people much needed experience of life outside the classroom, as well as the opportunity to study for their exams. The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the world, spend the morning studying. In the afternoon they go out and do a really useful activity, such as helping on the farm, looking after people with learning difficulties, or checking for pollution in rivers.
One of the great things about Atlantic College students is that they come from many different social backgrounds and countries. As few can afford the fees of Ê20.000 over two years, grants are available. A quarter of the students are British, and many of those can only attend because they receive government help.
“ I really admire the college for trying to encourage international understanding among young people”, as Barbara Molenkamp, a student from the Netherlands, said,”” You learn to live with people and respect them, even the ones you don’t like. During the summer holidays my mother couldn’t believe how much less I argued with my sister.”
To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.
11. What is the writer trying to do in the text?
Given an opinion about a particular student.
Give an opinion about a special type of education.
Describe the activities the students do in their free time
Describe his own experience of education
12. What can a reader find out from this text?
How to become a student at Atlantic College 
What kind of program Atlantic College offers
What the British education system is like
How to get along better with other people
13. What is the writer’s opinion of Atlantic College?
It doesn’t allow students enough study time
Its students are taught to like each other
It doesn’t give good value for money
Its way of teaching is successful
14. How has Barbara changed since being at Atlantic College?
She knows a lot about other countries
She is more confident than her sister now
She finds it easier to get on with other people
She prefers her new friends to her family
!5. Which advertisement uses correct information about Atlantic College?
 A B
Study at Atlantic College.
Courses for 16 – 18 years old.
Lessons all morning,
sport in the afternoon
Study at Atlantic College.
Courses for 16-18 years old.
Morning lessons and afternoon
Activities. Help with fees
available
C D
Study at Atlantic College
Classes on International topics.
Many free places available.
Students of all ages welcome
Study at Atlantic College
Learn English in a
Beautiful beach.
Lots of weekend activities.
Help with fees available
16. Quyết đinh số 11/2006/QĐ-BGD-ĐT ngày 15 tháng 4 năm 2006 về qui 
 chế xét công nhận tốt nghiệp THCS gồm:
 A. 4 chương, 15 điều	B. 5 chương, 16 điều
 C. 4 chương, 16 điều	D. 5 chương, 15 điều
17. Quyết định số 40/2006/QĐ-BGD-ĐT về qui chế đánh giá xếp loại học 
 sinh THCS và THPT ký ngày nào:
 A. 5/10/2006	B. 5/11/2006	C. 5/12/2006	D. 5/9/2006
18. Nghị định số 49/2005/NĐ-CP ngày 11 tháng 4 năm 2005 của Chính phủ 
 qui định về sử phạt vi phạm hành chính trong lĩnh vực giáo dục gồm:
 A. 5 chương,30 điều	B. 5 chương, 31 điều
 C. 5 chương. 32 điều	D. 5 chương, 33 điều
19. Đối tượng đươck xét tặng kỷ niệm chương “ Vì sự nghiệp giáo dục” là:
Cán bộ, công chức, nhà giáo, công nhân viên đang công tác trong ngành
 Giáo Dục
 B. Cá nhân ngoài ngành có nhiều đóng góp cho sự nghiệp giáo dục.
 C. Cá nhân người Việt nam định cư ở nước ngoài có nhiều đóng góp cho sự 
 nghiệp giáo dục.
 D. Cả 3 đáp án trên
20. Trong “Nhiệm vụ và quyền hạn của nhà giáo qui đinh có mấy hành vi 
 nhà giáo không được làm:
 A. 3 điều	B. 4 điều	C. 5 điều	D. 6 điều
21. Cơ quan thanh tra giáo dục gồm:
Thanh tra Bộ Giáo dục và Đào tạo, Thanh tra Sở Giáo dục và Đào tạo
Thanh tra Bộ Giáo dục và Đào tạo, Thanh tra Sở Giáo dục và Đào tạo và Thanh tra Phòng Giáo dục và Đào tạo.
Thanh tra Bộ Giáo dục và Đào tạo, Thanh tra Sở Giáo dục và Đào tạo.
Thanh tra Phòng Giáo dục và Đào tạo, Thanh tra trường THCS
Thanh tra Chính phủ, Thanh tra Bộ Giáo dục và Đào tạo, Thanh tra Sở 
 Giáo dục và Đào tạo và Thanh tra Phòng Giáo dục và Đào tạo.
22. Giáo viên bộ môn có mấy nhiệm vụ:
 A. 4	B. 5	C. 6	D. 7
23. Giáo viên chủ nhiệm có mấy nhiệm vụ:
 A. 11	B. 10	C.9	D. 8
24. Giáo viên có mấy quyền:
 A. 5	B. 6	C. 7	D. 8
25. Có mấy hành vi bị cấm đối với giáo viên:
 A. 6	B. 5	C. 4	D. 3
27. Tuổi học sinh ở đầu cấp THCS là ( Học sinh gái được tăng 1 tuổi so với qui định) ?
 A. 11 đến 14	B. 10 đến 13	C. 11 đến 13	D. 10 đến 12
28. Có mấy hành vi bị cấm đối với học sinh:
 A. 3	B. 4	C. 5	D. 6
29. Có mấy hình thức kỷ luật đối với cán bộ công chức:
 A. 3	B. 4	C. 5	D. 6
30. Có mấy nguyên tắc làm việc của Hội đồng kỷ luật:
 A. 5	B. 4	C. 3	D. 2
31. Xếp loại hạnh kiểm loại yếu theo qui chế 40/2006/QĐ-BGDDT dựa vào mấy căn cứ:
 A. 2	B. 3	C. 4	D. 5
32. Theo thông tư 43/2006/TT-BGDĐT ngày 20/10/2006, nội dung thanh tra hoạt động sư phạm của nhà giáo gồm mấy phần:
 A. 2	B. 3	C. 4	D. 5
33. Trong luật giáo dục số 38/2005/QH11 ngày 14/6/2005 qui định Hệ thống giáo dục quốc dân gồm mấy mục, mấy điều:
 A. 3 mục, 23 điều	B. 4 mục, 25 điều
 C. 5 mục. 27 điều	D. 6 mục, 24 điều
34. Giáo dục phổ thông gồm:
Giáo dục tiểu học, Giáo dục THPT
Giáo dục mầm non, Giáo dục Tiểu học, Giáo dục THCS
Giáo dục mầm non,Giáo dục tiểu học, Giáo dục THPT, Giáo dục THCS
Giáo dục tiểu học, Giáo dục THCS, Giáo dục THPT
35. Cơ sở giáo dục phổ thông gồm mấy loại hình:
 A. 3	B. 5	C. 4	D. 2
36. Nhà trường có mấy nhiệm vụ và quyền hạn:
 A. 9	B. 8	C. 7	D. 6
37. Nhà giáo có mấy tiêu chuẩn:
 A. 7	B. 6	C. 5	D. 4
1 – B- figures / 2 – D- identify / 3 – C- coast / 4 –A- explodes
5 – A-which / 6 – C- terrifying / 7 – B- didn’t have to / 8- C- creature
9- B-writing (should)write / 10-D- doesn’t he does he
11. B / 12 – B / 13 – D / 14 – C / 15 – B
16- B / 17 – A / 18- C / 19- D / 20- B / 21- A / 22- D / 23- A / 24- B /
25- C / 26 – D / 27 – A / 28 – C / 29 – D / 30 – B / 31 – 5 / 32 – A
33 – C / 34 – D / 35 – B / 36 – A / 37 – D / 

Tài liệu đính kèm:

  • doccau_hoi_trac_nghiem_thi_gvg_thcs_nam_2007_2008_mon_tieng_anh.doc