Đề thi môn Anh văn - Trường THCS Định Long

Đề thi môn Anh văn - Trường THCS Định Long

Đề thi:

Question I. Pick out the word whose underlined part has the pronunciation different from that of the other words.

1. A. campus B. relax C. locate D. fashion

2. A . qualify B. baggy C. grocery D. scenery

3. A. ploughed B. published C. ordered D. prayed

4. A. exchange B. reach C. change D. champagne

5. A. gather B. there C. ethnic D. although

Question II. Supply the correct tense of the verbs in brackets to complete the sentences.

!. The children prefer ( watch) T.V to ( read) books

2. I wish I could (play ) tennis.

3. Tuan used ( dream) of a television set when he ( be) a child.

4. Would you mind ( show) me how ( send) an email?

5. When I ( come) to see Mr Robinson last night , he (read) a newspaper and his two children ( listen) to an English song.

 

doc 5 trang Người đăng duyphuonghn Ngày đăng 07/08/2021 Lượt xem 297Lượt tải 1 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi môn Anh văn - Trường THCS Định Long", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Trường THCS Định Long
Đề thi mụn: Anh văn
Thời gian làm bài: 150 phỳt
Họ và tờn người ra đề: Nguyễn Văn Do
Các thành viên thẩm định đề: Trịnh Đình Hiếu
Đề thi:
Question I. Pick out the word whose underlined part has the pronunciation different from that of the other words.
1. A. campus	B. relax	C. locate	D. fashion
2. A . qualify 	B. baggy	C. grocery	D. scenery
3. A. ploughed	B. published	C. ordered	D. prayed
4. A. exchange	B. reach	C. change	D. champagne
5. A. gather	B. there	C. ethnic	D. although
Question II. Supply the correct tense of the verbs in brackets to complete the sentences.
!. The children prefer ( watch) T.V to ( read) books
2. I wish I could (play ) tennis.
3. Tuan used ( dream) of a television set when he ( be) a child.
4. Would you mind ( show) me how ( send) an email?
5. When I ( come) to see Mr Robinson last night , he (read) a newspaper and his two children ( listen) to an English song.
Question III. Choose the best answer.
1. My sisiter will have a .. Course of English next month.
	a. two month, 	b. two – months	c. two – month. 	d. second - month
2. To prepare his . works , he spent his while days in his library.
	a. science	b. scientific	c. scientist	d. sciences
3. The less we study , the .... we are
	a. worse	b. bad	c. well	d. good
4. After the summer holiday, the children all looked...
	a. health	b. healthy	c. healthful	d. healthily.
5. The person.. he works with like him very much.
	a. who	b. whom	c. whose	d. which.
6. The glass is full ...water.
	a. of	 	b. in	c. with	d. from.
7. Football. all over the world.
	a. plays	b. is playing	c. is played	d. played
8. His children are proud  their father
	a. at	b. in	c.of	d. with
9. I know ... she has gone for holiday.
	a. when	b. where	c. why	d. which.
10. Come here and sit .. me
	a. besides 	b. beside	c. between	d. among.
Question IV : Fill in each blank with the correct form of the word in bracket .
1 .Almost every country in the world is the a member of this...(organize)
2.The 22nd SEA GAMES were great (succeed).
3. How ..this man is ! (danger )
4. You are very .from your brother . (differ)
5. We can see many ..on T.V everyday. (advertise )
Question V: Rewrite the sentences , beginning as shown so that the meanings stay the same.
I am sorry . I am not able to go with you.
-> I wish 
2 She last write to me seven months ago.
-.> She....
3.” Turn off your radio , please ! “ She ask me.
->She .....
4. It is a pitty the weather is not better today .
->If only.
5 Because of the bad weather , we had to stay at home .
->We had..
Question VI : Fill in each blank with a suitable word to complete the text bellow.
 The Olympic Game (1).. important international sports events (2)take place every .(3) ..years in different cities . (4).sportsmen who take part must.(5)amateur athletes . Winners of each event are presented with gold , silver and bronze medals . .(6)..country sends its best athletes whose participating fully expresses the friedship and sportsmanship (7)... The Olympic spirit. .(8)..the athletes are well – trained (9).. they participate in many games (10).: racing ; running ; tennis ; football ; swimming 
Question VII: Read the passage and then answer the question .
	Brazil, the largest country in south America and the fifth largest country in the world , is located in the easten half of south America . The people of brazil are famous for their out going , friendly . Brazil women are considered to be among the best dressed in the world . Brazil has a population of over one hundred and thirty eight million. Brazil is a member of industrial products : Such as including cars , chemicals ,ships, machines . Portuguese is the official language.
1/ Where is Brazil ?
...
2/Is English the official language in Brazil?
..
3/ What are the people of Brazil famous for?
4/ Is Brazil member of industrial country ?
Hướng dẫn chấm
Question I : ( 0,4 x 5 = 2 mark )
1. C (locate)
2.A ( qualify)
3. B (published)
4.D (champagne)
5.C (ethnic)
Question II: (o,4 x10 = 4 marks )
Watching ----- reading.
 play
 to dream .was
 showing .to send
 camewas readingwere listening
Question III : ( 0,4 x 10 = 4 marks )
1.c ; 2.b ; 3.a ; 4.b ; 5.d ; 6.a ; 7.c ; 8.c ; 9.b ; 10.b.
Question IV : (o,4 x 5 =2 mark) 
1. organization ; 2. success ; 3 . dangerous ; 4 .different ; 5.advertisement
Question V : ( o,6 x5 = 3 marks )
I wish I were able to go with you ./ I wish I could go with you.
 She has not written to me for seven months
 She asked me to turn off my radio.
 If only the weather were better today .
 We had to stay at home because the weather was bad.
Question VI : ( o,3 x10 =3 marks)
1. are ; 2. which ; 3. four ; 4.All ;5. be ; 6. Each ;7.of ;8. All ; 9.and ;10. as.
Question VII : ( o,5 x4 =2 marks)
1/ Brazil is located in the easten half of south America.
2/No , it isn’t 
3/ The people of Brazil famous for : Their out going , friendly
4/ Yes. It is .

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_mon_anh_van_truong_thcs_dinh_long.doc